ΑΝ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ...

Νέος χρόνος, νέες προκλήσεις και εμείς επιστρέφουμε με ένα άρθρο διαφορετικό από τα άλλα. Ένα άρθρο που στόχο έχει να μας κάνει να δούμε τη ζωή, αλλιώς. Να κάνει τη ζωή μας πιο απλή, εύκολη και απολαυστική. Σαν κατάδυση!
Αλήθεια, σας πέρασε ποτέ από το μυαλό πώς θα ήταν η ζωή μας αν την αντιμετωπίζαμε σαν μια μεγάλη κατάδυση; Αν εφαρμόζαμε τους κανόνες και την νοοτροπία που έχουμε σαν δύτες, στην καθημερινή μας ζωή; Σκεφτείτε… όλη μας η ζωή, μια κατάδυση!

Κάνουμε κατάδυση γιατί μας αρέσει. Ό,τι ζούμε εκείνη τη στιγμή, το επιλέγουμε. Δεν το κάνουμε με το ζόρι.

Πάμε με άτομα που μας κάνουν να περνούμε όμορφα. Άτομα που είναι δίπλα μας, που θέλουν να το ζήσουμε παρέα, μας νοιάζονται, θα μας φροντίσουν αν χρειαστεί και θα κάνουν τα πάντα για να είμαστε ασφαλείς. Κάτι που και εσύ θα έκανες γι’ αυτούς.

Στον βυθό είμαστε ΕΜΕΙΣ! Δεν υπερβάλλουμε, δεν αντιδρούμε, δεν θυμώνουμε, δεν νιώθουμε την ανάγκη να αποδείξουμε κάτι. Απλά, απολαμβάνουμε!

Η επικοινωνία μας κάτω από το νερό είναι άμεση και ξεκάθαρη. Όταν είμαστε ΟΚ, το λέμε. Όταν έχουμε πρόβλημα το μοιραζόμαστε. Όταν νιώθουμε άβολα διακόπτουμε την κατάδυση. Αν δούμε κάτι που μας ενθουσιάζει, το δείχνουμε σε όλους! Πραγματικά συναισθήματα, πραγματική αντίδραση!

Σκεφτείτε τώρα την καθημερινή μας ζωή και πώς ΠΡΕΠΕΙ να είναι για να είμαστε ευτυχισμένοι, σε σχέση με τα πιο πάνω.

Πάντα να επιλέγουμε αυτό που κάνουμε. Να κάνουμε αυτό που μας δίνει ικανοποίηση.

Να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που μας δίνουν χαρά. Που μας σέβονται και μας νοιάζονται. Που μας βλέπουν με χαμόγελο γιατί είμαστε ο φίλος, ο σύντροφός τους.

Να είμαστε πάντα ειλικρινείς με τον εαυτό μας! Να μην προσπαθούμε ποτέ να αποδείξουμε τίποτα ή να εντυπωσιάσουμε κανέναν. Να μην θυμώνουμε, να μην αντιδρούμε χωρίς λόγο, να μην αγχωνόμαστε. Απλά… να απολαμβάνουμε.

Να κάνουμε πάντα αυτό που πραγματικά αισθανόμαστε. Να επικοινωνούμε ξεκάθαρα και με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει.

  • Αν δεν είμαστε καλά, να μην προσποιούμαστε ότι είμαστε.
  • Αν έχουμε πρόβλημα να το λέμε. Να μην το κρατάμε για εμάς και να μην προσπαθούμε να το ξεπερνούμε πάντοτε μόνοι μας.
  • Αν είμαστε κάπου που μας κάνει να ασφυκτιούμε, να νιώθουμε σαν να λιγοστεύει ο αέρας από το δωμάτιο, που δεν μας κάνει πλέον χαρούμενους, φεύγουμε! Χωρίς να προσπαθήσουμε να το καταπιέσουμε, χωρίς να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη σημαντικότητά αυτής της ανάγκης.
  • Να μην προσπαθούμε να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό μας για να μην μας παρεξηγήσουν οι άλλοι. Αν κάτι μας ενθουσιάζει, να μην το σκοτώνουμε! Να ζούμε τη στιγμή! 

Ας ζήσουμε τη ζωή μας σαν κατάδυση λοιπόν! Τη νέα χρονιά, ας εκμεταλλευθούμε όσα μάθαμε στην κατάδυση για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Πιο όμορφη, πιο απλή και πιο απολαυστική. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση, σκεφτείτε πως θα το χειριζόσασταν αν ήσασταν σε κατάδυση. Πιο σήμα θα δείχνατε και πως θα συνεχίζατε; Είναι όλα θέμα χειρισμού και άμα ξέρεις τους κανόνες της κατάδυσης, τότε ξέρεις να χειρίζεσαι τη ζωή!

Χρόνια πολλά από το DeepBlueRead, με την ευχή η ζωή μας να είναι πάντα μια απολαυστική κατάδυση!